BARWORK ACADEMY | Dwutygodniowe szkolenie barmańskie

DWUTYGODNIOWE
SZKOLENIE BARMAŃSKIE

Najbardziej kompleksowe szkolenie w Polsce, zgłębiające wszystkie
aspekty współczesnego barmaństwa.

ikona czas

Grupa dzienna: 10:00-15:00
Grupa wieczorna: 17:00-22:00

ikona kalendarz

10 dni (5h/dzień) pod okiem trenera
+ nielimitowany czas ćwiczeń we własnym zakresie

kurs, szkolenie

90% szkolenia to trening praktyczny!!!

rakieta

Najbardziej profesjonalne
stanowiska treningowe w Polsce

ilość osób ikona

Ilość osób w grupie: max. 6

certyfikat szkolenia, ikona

Egzamin końcowy* - praktyczny
+ certyfikat ukończenia szkolenia

koszt szkolenia
1350- pln 1150 PLN
* Cena Last minute!

Grupa dzienna 10:00 - 15:00
Grupa wieczorna 17:00-22:00

10 dni (5h/dzień) pod okiem trenera
+ nielimitowany czas ćwiczeń we własnym zakresie

90% szkolenia to
trening praktyczny!!!

Najbardziej profesjonalne
stanowiska treningowe w Polsce

Ilość osób w grupie: max. 6

Egzamin końcowy* - teoretyczny i praktyczny + certyfikat ukończenia szkolenia

Koszt szkolenia: 990,-

DWUTYGODNIOWE
SZKOLENIE BARMAŃSKIE

Jest to najbardziej kompleksowe oraz efektywne szkolenie w Polsce. Podczas zajęć zgłębiane są wszystkie aspekty współczesnego barmaństwa. Innowacyjny system nauczania, oparty na międzynarodowym doświadczeniu trenerów sprawia, że absolwenci BWA, są przygotowani do pracy za barem na najwyższym poziomie. Zajęcia opierają się przede wszystkim na treningach praktycznych. Każdy kursant posiada swoje profesjonalne stanowisko pracy, którego nie powstydziłby się żaden cocktail bar, a którym żadna inna szkoła barmańska nie może się pochwalić. Dzięki niewielkim grupom, stosowane jest indywidualne podejście do każdego z uczestników szkolenia, co skutkuje wypracowaniem odpowiedniej techniki oraz stylu pracy za barem. Wszystkim absolwentom BWA, którzy otrzymali certyfikat po pomyślnym zdaniu egzaminów, gwarantowana jest pomoc w znalezieniu pracy. *Egzaminy poprawkowe są bezpłatne, a ilość prób jest nieograniczona

TRENERZY

Wykładowca Maciej

Maciej

Wykładowca Kuba

Jakub

Wykładowca Kamil

Kamil

Wykładowca Maciej

Maciej

PROGRAM
DWUTYGODNIOWEGO
SZKOLENIA BARMAŃSKIEGO

DZIEŃ I

  • zapoznanie ze sprzętem barmańskim
  • zastosowanie ekwipunku barowego
  • historia baru
  • rodzaje lodu i jego wpływ na jakość cocktail-i
  • wykład poświęcony wódce
  • charakterystyka pracy w klubie
  • organizacja klubowego stanowiska pracy
  • klubowy up selling
  • techniki przyśpieszające prace w klubie
  • przygotowywanie klubowych zestawów cocktail-owych
  • tasting cocktaili
  • trening serwisu barmańskiego, charakterystycznego dla klubu

DZIEŃ III

  • charakterystyka pracy w restauracji
  • organizacja stanowiska pracy w restauracji
  • systemy komunikacji między barmanem a kelnerem
  • trening serwisu kelnerskiego
  • historia kawy
  • obsługa ekspresu
  • technika spieniania mleka
  • nauka przygotowywania espresso, cappuccino, latte
  • wykład poświęcony kulturze aperitivo
  • degustacja cocktail typowych dla restauracji
  • trening serwisu barmańskiego, charakterystycznego dla restauracji

DZIEŃ V

  • charakterystyka pracy w cocktail barze
  • organizacja stanowiska pracy w cocktail barze
  • black russian test (free pour)
  • spider test (free pour)
  • dutch system (free pour)
  • trening pracy w zespole
  • multi order
  • wykład poświęcony rumowi
  • trening serwisu cocktailowego charakterystycznego dla cocktail baru
  • degustacja nowopoznanych cocktaili
  • trening przygotowywania wszystkich poznanych do tej pory kompozycji

DZIEŃ VII

  • techniki kreowania cocktaili
  • umiejętność prezentowania cocktaili
  • hospitality
  • konkurs cocktailowy
  • wykład poświęcony brandy
  • wykład poświęcony tequili

DZIEŃ IX

  • efektowne nalania
  • różnorodne nakładanie lodu do shakera
  • turlania
  • podbitki butelki
  • rzuty shaker-em
  • proste sekwencje flair-owe

DZIEŃ II

  • charakterystyka pracy w pubie
  • organizacja pubowego stanowiska pracy
  • trening podnoszenia sprzedaży
  • wykład poświęcony browarnictwie
  • cocktaile warstwowe
  • cocktaile płonące i odpowiedzialny serwis barmana
  • domino shots
  • banana pour
  • throwing
  • praktyka przygotowywania zestawów cocktailowych (klub + pub)
  • degustacja cocktaili typowych dla pubu
  • trening serwisu barmańskiego, charakterystycznego dla pubu

DZIEŃ IV

  • charakterystyka pracy w hotelu
  • organizacja stanowiska pracy w hotelu
  • zaawansowane techniki podnoszenia sprzedaży
  • szlifowanie techniki pracy z jigger-em
  • historia whisky
  • produkcja whisky
  • charakterystyka whisky/whiskey na świecie
  • trening serwisu barmańskiego charakterystycznego dla hotelu
  • wykład poświęcony kulturze aperitivo
  • degustacja cocktail typowych dla restauracji
  • degustacja nowopoznanych cocktaili
  • trening przygotowywania cocktail-owych setów

DZIEŃ VI

  • maceracja
  • zastosowanie karbonizacji
  • potencjał sous vide
  • techniki aromatyzacji cocktail-i
  • intensywność smoking gun-a
  • przygotowywanie smakowych syropów
  • kordiały i ich funkcje
  • komponowanie pianek molekularnych
  • tynktury
  • garnish
  • alternatywne serwowanie cocktaili klasycznych

DZIEŃ VIII

  • obliczanie beverage cost
  • obliczanie food cost
  • zarządzanie zespołem w lokalach gastronomicznych
  • budowanie CV
  • przeprowadzanie remanentów
  • przeprowadzanie rozmów rekrutacyjnycH

DZIEŃ X

  • blind test
  • egzamin teoretyczny
  • egzamin free pour
  • egzamin praktyczny
  • wręczenie certyfikatów

PROGRAM
DWUTYGODNIOWEGO
SZKOLENIA BARMAŃSKIEGO

DZIEŃ I

  • zapoznanie ze sprzętem barmańskim
  • zastosowanie ekwipunku barowego
  • historia baru
  • rodzaje lodu i jego wpływ na jakość cocktail-i
  • wykład poświęcony wódce
  • charakterystyka pracy w klubie
  • organizacja klubowego stanowiska pracy
  • klubowy up selling
  • techniki przyśpieszające prace w klubie
  • przygotowywanie klubowych zestawów cocktail-owych
  • tasting cocktaili
  • trening serwisu barmańskiego, charakterystycznego dla klubu

DZIEŃ II

  • charakterystyka pracy w pubie
  • organizacja pubowego stanowiska pracy
  • trening podnoszenia sprzedaży
  • wykład poświęcony browarnictwie
  • cocktaile warstwowe
  • cocktaile płonące i odpowiedzialny serwis barmana
  • domino shots
  • banana pour
  • throwing
  • praktyka przygotowywania zestawów cocktailowych (klub + pub)
  • degustacja cocktaili typowych dla pubu
  • trening serwisu barmańskiego, charakterystycznego dla pubu

DZIEŃ III

  • charakterystyka pracy w restauracji
  • organizacja stanowiska pracy w restauracji
  • systemy komunikacji między barmanem a kelnerem
  • trening serwisu kelnerskiego
  • historia kawy
  • obsługa ekspresu
  • technika spieniania mleka
  • nauka przygotowywania espresso, cappuccino, latte
  • wykład poświęcony kulturze aperitivo
  • degustacja cocktail typowych dla restauracji
  • trening serwisu barmańskiego, charakterystycznego dla restauracji

DZIEŃ IV

  • charakterystyka pracy w hotelu
  • organizacja stanowiska pracy w hotelu
  • zaawansowane techniki podnoszenia sprzedaży
  • szlifowanie techniki pracy z jigger-em
  • historia whisky
  • produkcja whisky
  • charakterystyka whisky/whiskey na świecie
  • trening serwisu barmańskiego charakterystycznego dla hotelu
  • wykład poświęcony kulturze aperitivo
  • degustacja cocktail typowych dla restauracji
  • degustacja nowopoznanych cocktaili
  • trening przygotowywania cocktail-owych setów

DZIEŃ V

  • charakterystyka pracy w cocktail barze
  • organizacja stanowiska pracy w cocktail barze
  • black russian test (free pour)
  • spider test (free pour)
  • dutch system (free pour)
  • trening pracy w zespole
  • multi order
  • wykład poświęcony rumowi
  • trening serwisu cocktailowego charakterystycznego dla cocktail baru
  • degustacja nowopoznanych cocktaili
  • trening przygotowywania wszystkich poznanych do tej pory kompozycji

DZIEŃ VI

  • maceracja
  • zastosowanie karbonizacji
  • potencjał sous vide
  • techniki aromatyzacji cocktail-i
  • intensywność smoking gun-a
  • przygotowywanie smakowych syropów
  • kordiały i ich funkcje
  • komponowanie pianek molekularnych
  • tynktury
  • garnish
  • alternatywne serwowanie cocktaili klasycznych

DZIEŃ VII

  • techniki kreowania cocktaili
  • umiejętność prezentowania cocktaili
  • hospitality
  • konkurs cocktailowy
  • wykład poświęcony brandy
  • wykład poświęcony tequili

DZIEŃ VIII

  • obliczanie beverage cost
  • obliczanie food cost
  • zarządzanie zespołem w lokalach gastronomicznych
  • budowanie CV
  • przeprowadzanie remanentów
  • przeprowadzanie rozmów rekrutacyjnycH

DZIEŃ IX

  • efektowne nalania
  • różnorodne nakładanie lodu do shakera
  • turlania
  • podbitki butelki
  • rzuty shaker-em
  • proste sekwencje flair-owe

DZIEŃ X

  • blind test
  • egzamin teoretyczny
  • egzamin free pour
  • egzamin praktyczny
  • wręczenie certyfikatów
Nie czekaj! zapisz się już teraz!

Pozostałe szkolenia