BARWORK ACADEMY | Weekendowe szkolenie barmańskie

MIESIĘCZNE WEEKENDOWE
SZKOLENIE BARMAŃSKIE

Najlepsza opcja dla wszystkich zabieganych w ciągu tygodnia

Grupa dzienna: 10:00-15:00
Grupa wieczorna: 17:00-22:00

8 dni (5h/dzień) pod okiem trenera
+ nielimitowany czas ćwiczeń we własnym zakresie

90% szkolenia to trening praktyczny!!!

Najbardziej profesjonalne
stanowiska treningowe w Polsce

Ilość osób w grupie: max. 6

Egzamin końcowy* - praktyczny
+ certyfikat ukończenia szkolenia

Koszt szkolenia: 990,-
*Egzaminy poprawkowe są bezpłatne

Grupa dzienna 10:00 - 14:00 Grupa wieczorna 17:00-21:00

8 dni (5h/dzień) pod okiem trenera+ nielimitowany czas ćwiczeń we własnym zakresie

100% szkolenia totrening praktyczny!!!

Najbardziej profesjonalne
stanowiska treningowe w Polsce

Ilość osób w grupie: max. 8

Egzamin końcowy* - teoretyczny i praktyczny + certyfikat ukończenia szkolenia

Koszt szkolenia: 990,-

WEEKENDOWE
SZKOLENIE BARMAŃSKIE

W tym trybie, jest to zdecydowanie najbardziej profesjonalne szkolenie, jakie dostępne jest na rynku. Zajęcia odbywają się w każdy weekend danego miesiąca. Program oraz forma prowadzenia zajęć jest bardzo zbliżona do naszego dwutygodniowego szkolenia barmańskiego. Zajęcia opierają się przede wszystkim na treningach praktycznych. Każdy kursant posiada swoje profesjonalne stanowisko pracy, którego nie powstydziłby się żaden cocktail bar, a którym żadna inna szkoła barmańska nie może się pochwalić.

 

Dzięki niewielkim grupom, stosowane jest indywidualne podejście do każdego z uczestników, co skutkuje wypracowaniem odpowiedniej techniki oraz stylu pracy za barem.

 

Wszystkim absolwentom BWA, którzy otrzymali certyfikat po pomyślnym zdaniu egzaminów, gwarantowana jest pomoc w znalezieniu pracy.

 

*Egzaminy poprawkowe są bezpłatne, a ilość prób jest nieograniczona

TRENERZY

Wykładowca Maciej

Maciej

Szymański

PROGRAM
SZKOLENIA BARMAŃSKIEGO
WEEKENDOWEGO

PIERWSZY WEEKEND

DZIEŃ I / KLUBOWE SZALEŃSTWO

  • zapoznanie ze sprzętem barmańskim
  • zastosowanie ekwipunku barowego
  • historia baru
  • efektowne nalania
  • rodzaje lodu i jego wpływ na jakość cocktail-i
  • wykład poświęcony wódce
  • charakterystyka pracy w klubie
  • organizacja klubowego stanowiska pracy
  • klubowy up selling
  • techniki przyśpieszające prace w klubie
  • przygotowywanie klubowych zestawów cocktail-owych
  • tasting cocktaili
  • trening serwisu barmańskiego, charakterystycznego dla klubu

DZIEŃ II /PUBOWY CHILL

  • charakterystyka pracy w pubie
  • organizacja pubowego stanowiska pracy
  • trening podnoszenia sprzedaży
  • wykład poświęcony browarnictwie
  • cocktaile warstwowe
  • cocktaile płonące i odpowiedzialny serwis barmana
  • domino shots
  • banana pour
  • throwing
  • różnorodne nakładanie lodu do shakera
  • degustacja cocktaili typowych dla pubu
  • trening serwisu barmańskiego, charakterystycznego dla pubu

DRUGI WEEKEND

DZIEŃ III /RESTAURACYJNY SZYK

  • charakterystyka pracy w restauracji
  • organizacja stanowiska pracy w restauracji
  • systemy komunikacji między barmanem a kelnerem
  • trening serwisu kelnerskiego
  • historia kawy
  • obsługa ekspresu
  • technika spieniania mleka
  • nauka przygotowywania espresso, cappuccino, latte
  • wykład poświęcony kulturze aperitivo
  • degustacja cocktail typowych dla restauracji
  • trening serwisu barmańskiego, charakterystycznego dla restauracji

DZIEŃ IV /HOTELOWA ELEGANCJA

  • charakterystyka pracy w hotelu
  • organizacja stanowiska pracy w hotelu
  • zaawansowane techniki podnoszenia sprzedaży
  • szlifowanie techniki pracy z jigger-em
  • historia whisky
  • produkcja whisky
  • charakterystyka whisky/whiskey na świecie
  • trening serwisu barmańskiego charakterystycznego dla hotelu
  • degustacja nowo poznanych cocktaili
  • trening przygotowywania cocktail-owych setów

TRZECI WEEKEND

DZIEŃ V /COCTAIL BAROWY SZAŁ

  • charakterystyka pracy w cocktail barze
  • organizacja stanowiska pracy w cocktail barze
  • black russian test (free pour)
  • spider test (free pour)
  • dutch system (free pour)
  • trening pracy w zespole
  • multi order
  • wykład poświęcony rumowi
  • trening serwisu cocktailowego charakterystycznego dla cocktail baru
  • degustacja nowopoznanych cocktaili
  • trening przygotowywania wszystkich poznanych do tej pory kompozycji

DZIEŃ VI /BAROWE TRENDY

  • maceracja
  • zastosowanie karbonizacji
  • potencjał sous vide
  • techniki aromatyzacji cocktail-i
  • intensywność smoking gun-a
  • przygotowywanie smakowych syropów
  • kordiały i ich funkcje
  • komponowanie pianek molekularnych
  • tynktury
  • garnish
  • alternatywne serwowanie cocktaili klasycznych

CZWARTY WEEKEND

DZIEŃ VII /ZARZĄDZANIE BAREM

  • techniki kreowania cocktaili
  • umiejętność prezentowania cocktaili
  • hospitality
  • konkurs cocktailowy
  • wykład poświęcony brandy
  • wykład poświęcony tequili
  • obliczanie beverage cost
  • obliczanie food cost
  • zarządzanie zespołem w lokalach gastronomicznych
  • budowanie CV
  • przeprowadzanie remanentów
  • przeprowadzanie rozmów rekrutacyjnych
  • proste sekwencje flair-owe

DZIEŃ VIII /DZIEŃ EGZAMINACYJNY

  • blind test
  • egzamin teoretyczny
  • egzamin free pour
  • egzamin praktyczny
  • wręczenie certyfikatów
Nie czekaj! zapisz się już teraz!

Pozostałe szkolenia