Ładowanie Wydarzenia
To event minęło.
logo czarne barwork academy

Jest to dynamiczne szkolenie barmańskie z wydłużonym czasem treningowym, dzięki któremu podczas zaledwie pięciu dni wykonasz setki koktajli na najlepszych w Polsce, w pełni wyposażonych stacjach treningowych oraz zgłębisz wszystkie aspekty współczesnego barmaństwa.
Zajęcia opierają się przede wszystkim na treningach praktycznych.

Odbędziesz szkolenie według innowacyjnego systemu nauczania, który polega na symulowaniu serwisu w potencjalnych miejscach pracy takich jak

KLUB / PUB / HOTEL / RESTAURACJA / COCKTAIL BAR

Dzięki niewielkim grupom, stosowane jest indywidualne podejście do każdego z uczestników szkolenia, co skutkuje wypracowaniem odpowiedniej techniki oraz stylu pracy za barem w każdym z tych miejsc.

Wszystkim absolwentom BWA, którzy otrzymają certyfikat po pomyślnym zdaniu egzaminów, gwarantowana jest pomoc w znalezieniu pracy.

*Egzaminy poprawkowe są bezpłatne, a ilość prób jest nieograniczona 😉

NAJWAŻNIEJSZE INFORMACJE 

PROGRAM SZKOLENIA


DZIEŃ I

  • zapoznanie ze sprzętem barmańskim
  • zastosowanie ekwipunku barowego
  • historia baru
  • rodzaje lodu i jego wpływ na jakość cocktail-i
  • wykład poświęcony wódce
  • charakterystyka pracy w klubie
  • organizacja klubowego stanowiska pracy
  • klubowy up selling
  • techniki przyśpieszające prace w klubie
  • przygotowywanie klubowych zestawów cocktail-owych
  • tasting cocktaili
  • trening serwisu barmańskiego, charakterystycznego dla klubu
  • free pouring
  • charakterystyka pracy w pubiee
  • organizacja pubowego stanowiska pracy
  • trening podnoszenia sprzedaży
  • wykład poświęcony browarnictwie
  • cocktaile warstwowe
  • cocktaile płonące i odpowiedzialny serwis barmana
  • domino shots
  • throwing
  • praktyka przygotowywania zestawów cocktailowych (klub + pub)
  • degustacja cocktaili typowych dla pubu
  • trening serwisu barmańskiego, charakterystycznego dla pubu


DZIEŃ II

  • charakterystyka pracy w restauracji
  • organizacja stanowiska pracy w restauracji
  • systemy komunikacji między barmanem a kelnerem
  • trening serwisu kelnerskiego
  • historia kawy
  • obsługa ekspresu
  • technika spieniania mleka
  • nauka przygotowywania espresso, cappuccino, latte
  • wykład poświęcony kulturze aperitivo
  • degustacja cocktail typowych dla restauracji
  • trening serwisu barmańskiego, charakterystycznego dla restauracji
  • charakterystyka pracy w hotelu
  • organizacja stanowiska pracy w hotelu
  • zaawansowane techniki podnoszenia sprzedaży
  • szlifowanie techniki pracy z jigger-em
  • historia whisky
  • produkcja whisky
  • charakterystyka whisky/whiskey na świecie
  • trening serwisu barmańskiego charakterystycznego dla hotelu
  • wykład poświęcony kulturze aperitivo
  • degustacja cocktail typowych dla restauracji
  • degustacja nowopoznanych cocktaili
  • trening przygotowywania cocktail-owych setów


DZIEŃ III

  • charakterystyka pracy w cocktail barze
  • organizacja stanowiska pracy w cocktail barze
  • black russian test (free pour)
  • spider test (free pour)
  • dutch system (free pour)
  • trening pracy w zespole
  • multi order
  • wykład poświęcony rumowi
  • trening serwisu cocktailowego charakterystycznego dla cocktail baru
  • degustacja nowopoznanych cocktaili
  • trening przygotowywania wszystkich poznanych do tej pory kompozycji
  • maceracja
  • zastosowanie karbonizacji
  • potencjał sous vide
  • techniki aromatyzacji cocktail-i
  • intensywność smoking gun-a
  • przygotowywanie smakowych syropów
  • kordiały i ich funkcje
  • komponowanie pianek molekularnych
  • tynktury
  • garnish
  • alternatywne serwowanie cocktaili klasycznych


DZIEŃ IV

  • techniki kreowania cocktaili
  • umiejętność prezentowania cocktaili
  • hospitality
  • konkurs cocktailowy
  • wykład poświęcony brandy
  • wykład poświęcony tequili
  • obliczanie beverage cost
  • obliczanie food cost
  • zarządzanie zespołem w lokalach gastronomicznych
  • budowanie CV
  • przeprowadzanie remanentów
  • przeprowadzanie rozmów rekrutacyjnych
  • cocktailowe warsztaty fotograficzne


DZIEŃ V

  • efektowne nalania
  • różnorodne nakładanie lodu do shakera
  • turlania
  • podbitki butelki
  • rzuty shaker-em
  • proste sekwencje flair-owe
  • egzaminy
  • blind test
  • egzamin teoretyczny
  • egzamin free pour
  • egzamin praktyczny
  • wręczenie certyfikatów

TRENERZY

MICHAŁ BARAN
MICHAŁ BARANTrener Główny
BIO
a
a
a
ŁUKASZ DĘBOWSKI & DAMIAN MIELNICZEK
ŁUKASZ DĘBOWSKI & DAMIAN MIELNICZEK Trenerzy Miksologii Molekularnej
„Craft Cocktails Brothers” – dwójka przyjaciół połączonych wspólną pasją do szukania smaku i bawienia się formą. Za święte miejsce każdej restauracji oraz baru uznają „kuchnie” – pomieszczenie, w którym odbywa się prawdziwa magia, czyli produkcja.
SZYMON HEBEL & KACPER SMARZ
SZYMON HEBEL & KACPER SMARZTrener Craft Flair
Pasjonat sztuki barmańskiej flair.Zwycięzca Pucharu Polski pierwszej edycji ligue JFL. Reprezentant Polski na konkursowej arenie międzynarodowej.

NADCHODZĄCE SZKOLENIA

Intensywne Szkolenie Barmańskie

Kwiecień 15 - Kwiecień 19

Intensywne Szkolenie Barmańskie

Czerwiec 3 - Czerwiec 7

Intensywne Szkolenie Barmańskie

Czerwiec 24 - Czerwiec 28

ZOBACZ KALENDARZ

INNE TRYBY SZKOLENIA BARMAŃSKIEGO

DWUTYGODNIOWE SZKOLENIE BARMAŃSKIE

Są to najbardziej kompleksowe szkolenia w Polsce, zgłębiające wszystkie aspekty światowego barmaństwa!

DWUTYGODNIOWE SZKOLENIE BARMAŃSKIE

WIĘCEJ INFO

MIESIĘCZNE WEEKENDOWE SZKOLENIE BARMAŃSKIE

Nie masz czasu w tygodniu ? Nic się nie martw 😉 Szkolenie weekendowe to idealna opcja dla wszystkich zabieganych osób !

MIESIĘCZNE WEEKENDOWE SZKOLENIE BARMAŃSKIE

WIĘCEJ INFO