Ładowanie Wydarzenia
logo czarne barwork academy

W tym trybie jest to zdecydowanie najbardziej profesjonalne szkolenie, jakie dostępne jest na rynku.

Zajęcia odbywają się w każdy weekend danego miesiąca. Program oraz forma prowadzenia zajęć jest bardzo zbliżona do naszego „dwutygodniowego” szkolenia barmańskiego. Podczas ośmiu dni wykonasz setki koktajli na w pełni wyposażonych stacjach treningowych oraz zgłębisz wszystkie aspekty współczesnego barmaństwa.
Zajęcia opierają się przede wszystkim na treningach praktycznych.

Odbędziesz szkolenie według innowacyjnego systemu nauczania, który polega na symulowaniu serwisu w potencjalnych miejscach pracy takich jak

KLUB / PUB / HOTEL / RESTAURACJA / COCKTAIL BAR

Dzięki niewielkim grupom, stosowane jest indywidualne podejście do każdego z uczestników
szkolenia, co skutkuje wypracowaniem odpowiedniej techniki oraz stylu pracy za barem w każdym z tych miejsc.

Wszystkim absolwentom BWA, którzy otrzymają certyfikat po pomyślnym zdaniu egzaminów, gwarantowana jest pomoc w znalezieniu pracy.

*Egzaminy poprawkowe są bezpłatne, a ilość prób jest nieograniczona 😉

NAJWAŻNIEJSZE INFORMACJE 

PROGRAM SZKOLENIA


DZIEŃ I

  • zapoznanie ze sprzętem barmańskim
  • zastosowanie ekwipunku barowego
  • historia baru
  • efektowne nalania
  • rodzaje lodu i jego wpływ na jakość cocktail-i
  • wykład poświęcony wódce
  • charakterystyka pracy w klubie
  • organizacja klubowego stanowiska pracy
  • klubowy up selling
  • techniki przyśpieszające prace w klubie
  • przygotowywanie klubowych zestawów cocktail-owych
  • tasting cocktaili
  • trening serwisu barmańskiego, charakterystycznego dla klubu


DZIEŃ II

  • charakterystyka pracy w pubie
  • organizacja pubowego stanowiska pracy
  • trening podnoszenia sprzedaży
  • wykład poświęcony browarnictwie
  • cocktaile warstwowe
  • cocktaile płonące i odpowiedzialny serwis barmana
  • domino shots
  • banana pour
  • throwing
  • różnorodne nakładanie lodu do shakera
  • praktyka przygotowywania zestawów cocktailowych (klub + pub)
  • degustacja cocktaili typowych dla pubu
  • trening serwisu barmańskiego, charakterystycznego dla pubu


DZIEŃ III

  • charakterystyka pracy w restauracji
  • organizacja stanowiska pracy w restauracji
  • systemy komunikacji między barmanem a kelnerem
  • trening serwisu kelnerskiego
  • historia kawy
  • obsługa ekspresu
  • technika spieniania mleka
  • nauka przygotowywania espresso, cappuccino, latte
  • wykład poświęcony kulturze aperitivo
  • degustacja cocktail typowych dla restauracji
  • trening serwisu barmańskiego, charakterystycznego dla restauracji


DZIEŃ IV

  • charakterystyka pracy w hotelu
  • organizacja stanowiska pracy w hotelu
  • zaawansowane techniki podnoszenia sprzedaży
  • szlifowanie techniki pracy z jigger-em
  • historia whisky
  • produkcja whisky
  • charakterystyka whisky/whiskey na świecie
  • trening serwisu barmańskiego charakterystycznego dla hotelu
  • degustacja nowopoznanych cocktaili
  • trening przygotowywania cocktail-owych setów


DZIEŃ V

  • charakterystyka pracy w cocktail barze
  • organizacja stanowiska pracy w cocktail barze
  • black russian test (free pour)
  • spider test (free pour)
  • dutch system (free pour)
  • trening pracy w zespole
  • multi order
  • podbitki butelki
  • wykład poświęcony rumowi
  • trening serwisu cocktailowego charakterystycznego dla cocktail baru
  • degustacja nowopoznanych cocktaili
  • trening przygotowywania wszystkich poznanych do tej pory kompozycji


DZIEŃ VI

  • maceracja
  • zastosowanie karbonizacji
  • potencjał sous vide
  • techniki aromatyzacji cocktail-i
  • intensywność smoking gun-a
  • przygotowywanie smakowych syropów
  • kordiały i ich funkcje
  • komponowanie pianek molekularnych
  • tynktury
  • garnish
  • alternatywne serwowanie cocktaili klasycznych
  • rzuty shaker-em

 


DZIEŃ VII

  • techniki kreowania cocktaili
  • umiejętność prezentowania cocktaili
  • hospitality
  • konkurs cocktailowy
  • wykład poświęcony brandy
  • wykład poświęcony tequili
  • obliczanie beverage cost
  • obliczanie food cost
  • zarządzanie zespołem w lokalach gastronomicznych
  • budowanie CV
  • przeprowadzanie remanentów
  • przeprowadzanie rozmów rekrutacyjnych
  • proste sekwencje flair-owe

 


DZIEŃ VIII

  • blind test
  • egzamin teoretyczny
  • egzamin free pour
  • egzamin praktyczny
  • wręczenie certyfikatów

 

TRENERZY

MICHAŁ BARAN
MICHAŁ BARANTrener Główny
BIO
a
a
a
ŁUKASZ DĘBOWSKI & DAMIAN MIELNICZEK
ŁUKASZ DĘBOWSKI & DAMIAN MIELNICZEK Trenerzy Miksologii Molekularnej
„Craft Cocktails Brothers” – dwójka przyjaciół połączonych wspólną pasją do szukania smaku i bawienia się formą. Za święte miejsce każdej restauracji oraz baru uznają „kuchnie” – pomieszczenie, w którym odbywa się prawdziwa magia, czyli produkcja.
SZYMON HEBEL & KACPER SMARZ
SZYMON HEBEL & KACPER SMARZTrener Craft Flair
Pasjonat sztuki barmańskiej flair.Zwycięzca Pucharu Polski pierwszej edycji ligue JFL. Reprezentant Polski na konkursowej arenie międzynarodowej.

ZAPISZ SIĘ NA NAJBLIŻSZE SZKOLENIE

Weekendowe Szkolenie Barmańskie

Kwiecień 1 - Kwiecień 30

Weekendowe Szkolenie Barmańskie

Czerwiec 1 - Czerwiec 30

Weekendowe Szkolenie Barmańskie

Sierpień 1 - Sierpień 31

ZOBACZ KALENDARZ

INNE TRYBY SZKOLENIA BARMAŃSKIEGO

DWUTYGODNIOWE SZKOLENIE BARMAŃSKIE

Są to najbardziej kompleksowe szkolenia w Polsce, zgłębiające wszystkie aspekty światowego barmaństwa!

DWUTYGODNIOWE SZKOLENIE BARMAŃSKIE

WIĘCEJ INFO

INTENSYWNE SZKOLENIE BARMAŃSKIE

Intensywne pięciodniowe szkolenie, podczas którego opanujesz zaawansowaną,barową wiedzę oraz serwis umożliwiający pracę za barami najwyższej klasy

INTENSYWNE SZKOLENIE BARMAŃSKIE

WIĘCEJ INFO