Szkolenie Molekularne

//Szkolenie Molekularne
Szkolenie Molekularne2019-02-02T14:09:03+00:00

SZKOLENIE
MOLEKULARNE

Zapomnij o tym co widziałeś, pora przekroczyć granicę własnej wyobraźni

[button size=”small” target=”_blank” hover_type=”default” font_style=”normal” font_weight=”500″ text_align=”left” text=”program szkolenia” link=”#program” color=”#ffffff” background_color=”#ce801b” hover_color=”#ffffff” margin=”0px 0px 0px 70px” border_color=”#ce801b”][button size=”small” target=”_blank” hover_type=”default” font_style=”normal” font_weight=”500″ text_align=”left” text=”terminy / zapisy” link=”https://barworkacademy.pl/szkolenia/terminy/szkolenie-molekularne/” color=”#ffffff” background_color=”#1b84ce” hover_color=”#ffffff” margin=”0px 0px 0px 10px” border_color=”#1b84ce”]
[icons icon=”fa-facebook” size=”fa-2x” type=”circle” position=”left” link=”https://www.facebook.com/Craft-Cocktails-Brothers-162059807327722/?ref=br_rs” target=”_self” background_color=”#eaeaea” icon_color=”#000000″ margin=”0px 0px 0px 70px” hover_background_color=”#4567ad” icon_hover_color=”#ffffff”]
ikona czas

Grupa dzienna: 10:00-15:00
Grupa wieczorna: 17:00-22:00

ikona kalendarz

4 dni (5h/dzień) pod okiem Craft Cocktail Brothers**

kurs, szkolenie

90% szkolenia to trening praktyczny!!!

rakieta ikona

Najbardziej profesjonalne
stanowiska treningowe w Polsce

ilość osób ikona

Ilość osób w grupie: max. 6

certyfikat szkolenia, ikona

Egzamin końcowy* - praktyczny
+ certyfikat ukończenia szkolenia

koszt szkolenia

Koszt szkolenia: 1100,-
*Egzaminy poprawkowe są bezpłatne

** każdy z uczestników szkolenia otrzyma skrypt zawierający całość wiedzy przedstawionej podczas kursu, wraz z opracowanymi recepturami cocktaili molekularnych.

[icon_text box_type=”normal” icon=”fa-adn” icon_type=”normal” icon_position=”left” icon_size=”fa-2x” use_custom_icon_size=”no” title_font_weight=”500″ separator=”no” text=”Grupa dzienna 10:00 – 15:00
Grupa wieczorna 17:00-22:00″ image=”18365″ icon_color=”#ffffff” icon_hover_color=”#dd3333″ title_color=”#ffffff” text_color=”#ffffff”]
[icon_text box_type=”normal” icon_type=”normal” icon_position=”left” icon_size=”fa-2x” use_custom_icon_size=”no” title_font_weight=”500″ separator=”no” text=”5 dni (5h/dzień) pod okiem Craft Cocktail Brothers**” image=”18366″ icon_color=”#ffffff” icon_hover_color=”#dd3333″ title_color=”#ffffff” text_color=”#ffffff”]
[icon_text box_type=”normal” icon_type=”normal” icon_position=”left” icon_size=”fa-2x” use_custom_icon_size=”no” title_font_weight=”500″ separator=”no” text=”90% szkolenia to
trening praktyczny!!!” image=”18367″ icon_color=”#ffffff” icon_hover_color=”#dd3333″ title_color=”#ffffff” text_color=”#ffffff”]
[icon_text box_type=”normal” icon_type=”normal” icon_position=”left” icon_size=”fa-2x” use_custom_icon_size=”no” title_font_weight=”500″ separator=”no” text=”Najbardziej profesjonalne
stanowiska treningowe w Polsce ” image=”18368″ icon_color=”#ffffff” icon_hover_color=”#dd3333″ title_color=”#ffffff” text_color=”#ffffff”]
[icon_text box_type=”normal” icon_type=”normal” icon_position=”left” icon_size=”fa-2x” use_custom_icon_size=”no” title_font_weight=”500″ separator=”no” text=”Ilość osób w grupie: max. 6″ image=”18369″ icon_color=”#ffffff” icon_hover_color=”#dd3333″ title_color=”#ffffff” text_color=”#ffffff”]
[icon_text box_type=”normal” icon_type=”normal” icon_position=”left” icon_size=”fa-2x” use_custom_icon_size=”no” title_font_weight=”500″ separator=”no” text=”Egzamin końcowy* – teoretyczny i praktyczny + certyfikat ukończenia szkolenia” image=”18370″ icon_color=”#ffffff” icon_hover_color=”#dd3333″ title_color=”#ffffff” text_color=”#ffffff”]
[icon_text box_type=”normal” icon_type=”normal” icon_position=”left” icon_size=”fa-2x” use_custom_icon_size=”no” title_font_weight=”500″ separator=”no” text=”Koszt szkolenia: 1100,-” image=”18371″ icon_color=”#ffffff” icon_hover_color=”#dd3333″ title_color=”#ffffff” text_color=”#ffffff”]
[button size=”big_large_full_width” target=”_blank” hover_type=”default” font_style=”normal” font_weight=”500″ text_align=”left” text=”terminy / zapisy” link=”https://barworkacademy.pl/szkolenia/terminy/szkolenie-molekularne/” color=”#ffffff” background_color=”#ff0000″ hover_color=”#ffffff” margin=”0px 0px 20px 0px” border_color=”#ff0000″]

SZKOLENIE
MOLEKULARNE

Cocktaile molekularne to prężnie rozwijająca się gałąź współczesnego barmaństwa. Sferyfikacja, alternatywne formy serwowania znanych kompozycji, wachlarz możliwości jakie daje sous-vide, praca z ciekłym azotem, to tylko krople w morzu praktycznych zajęć , podczas całego szkolenia z miksologii molekularnej.

PROGRAM
SZKOLENIA BARMAŃSKIEGO
MOLEKULARNEGO

DZIEŃ I / TO CO WIDZI OKO , CZYLI DEKORACJA.

    • Cukier.
    • -Cukier, a odpowiednia temperatura. Co dzięki temu jesteśmy w stanie uzyskać?
    • -Wykorzystanie izomaltu – jedynym Twoim ograniczeniem jest wyobraźnia.
    • -Różne formy cukru

 

    • Techniki molekularne.
    • -„Znajdź formę, a zrobię wszystko”.
    • -Sferyfikacja podstawowa.
    • -Jadalne smakowe powietrze.

 

    • Podstawy cukiernictwa.
    • -Przełożenie technik cukierniczych do pracy za barem.
    • -Proste przekąski.
    • -Czekolada – właściwości i możliwości.
    • -Przekąski przy użyciu pieca.

 

    • Dobre wykorzystanie produktu.
    • -„Zróbmy coś z niczego”.
    • -Ograniczenie marnowania produktów i resztek
    • -Dekoracja jako jadalny element koktajlu.

DZIEŃ II / NISKIE TEMPERATURY

    • Historia pracy z niskimi temperaturami
    • -Historia;
    • -Zjawisko leidenfrosta ;
    • -Inne zjawiska .

 

    • Niebezpieczeństwa przy pracy z azotem I suchym lodem
    • -Naczynie dewara;
    • -Sprzęty potrzebne do pracy.
    • -Jadalne smakowe powietrze.

 

    • Zastosowanie azotu i suchego lodu w przemyśle

 

    • Ekstremalne różnice temperatur jako element show na pokazach barmański i ventach
    • -Efektowne aromatyzowanie;
    • – Throwing;
    • – Niskie temperatury, a podawanie koktajli.

 

    • Zastosowanie azotu i suchego lodu w przemyśle
    • – Lody i sorbety alkoholowe ;
    • – Kule lodowe, różne techniki ich wykonania;
    • – Bezy;
    • – Popcorn azotowy;
    • – Chłodzenie szkła .

DZIEŃ III / PODSTAWY MIKSOLOGII MOLEKULARNEJ

    • Krótka historia gastronomii molekularnej wraz z przedstawieniem
      sylwetek pionierów.

 

    • Tekstury
    • – Klasyfikacja
    • – Charakterystyka podstawoych tekstur, Xantana, Gellan, Sucro, Lecitina,
      Mleczan Wapnia, Algin, Kappa.

 

    • Sferyfikacje
    • – Szczegółowe omówienie trzech jej rodzajów(podstawowa, odwrócona,
      kriosferyfikacja) z przykładowym wykorzystaniem w koktajlach.

 

    • Piany molekularne
    • – Omówienie wszystkich rodzajów pian. Ich wady, zalety i zastosowanie
      wraz z przykładami.

 

    • Żele alkoholowe i bezalkoholowe
    • – Omówienie rodzajów żeli i ich zastosowanie w codziennej pracy.
    • – Czy żelka może być pyszna?

 

    • Syfon ciśnieniowy – do czego tak naprawdę służy?
    • – Omówienie alternatywnych sposobów wykorzystania syfonu ciśnieniowego.
      Zabawy z N2O i CO2.

 

    • Smoking-gun – cóż to za zabawka?
    • – Zastosowanie oraz budowa. Czym można wędzić koktajl?

DZIEŃ IV / SMAK

    • Tynktury
    • – Co to takiego?
    • – Do czego służą, jak można ich używać?
    • – Intensywność.
    • – Tynktura a bitters?

 

    • Infuzje
    • – Czym różnią się od tynktur?
    • – Infuzja jako główny składnik koktajlu.
    • – Twist klasycznego koktajlu.

 

    • Bittesy
    • – Zacznijmy od początku, czyli historia ?
    • – Charakterystyka klasycznych pozycji.
    • – Nastawienie własnego bittersa.

 

    • Syropy
    • – Metody tworzenia własnych NALEWEK
    • – Metody domowe.
    • – Metody zaawansowane przy użyciu termo cylkulatora oraz pakowarki próżniowej.

 

    • Czynnik czasu, a jakość smaku
[action full_width=”yes” content_in_grid=”yes” type=”normal” text_font_weight=”” show_button=”yes” button_text=”zapisz się” background_color=”#000000″ button_link=”https://barworkacademy.pl/szkolenia/terminy/szkolenie-molekularne/”]Nie czekaj! zapisz się już teraz![/action]

Pozostałe szkolenia

[image_slider_no_space on_click=”use_custom_links” custom_links=”https://barworkacademy.pl/szkolenia/dwutygodniowe-szkolenie-barmanskie/,https://barworkacademy.pl/szkolenia/miesieczne-weekendowe-szkolenie-barmanskie/,https://barworkacademy.pl/szkolenia/szkolenie-menadzerskie/,https://barworkacademy.pl/szkolenia/szkolenie-molekularne/,https://barworkacademy.pl/szkolenia/szkolenie-piwowarskie/,https://barworkacademy.pl/szkolenia/szkolenie-working-flair/,https://barworkacademy.pl/szkolenia/szkolenie-barmanskie-flair/,https://barworkacademy.pl/szkolenia/intensywne-szkolenie-barmanskie/,
https://barworkacademy.pl/szkolenia/warsztaty-barmanskie/” custom_links_target=”_blank” navigation_style=”light” highlight_active_image=”yes” highlight_inactive_opacity=”0.36″ images=”18237,18238,18239,18240,18241,18242,18243,19095,19110″]